soon

En blanding av stress, trötthet & rastlöshet har svämmat igenom min kropp idag. Jag längtar till praktiken, längtar efter att få jobba med det vi hittils har lärt oss, längtar efter att få vara ute i en butik. Det närmar sig.. På torsdag är det bara 2 veckor kvar till skolan är slut för den här terminen! Det ska bli skönt samtidigt som jag får lite separations-ångest för att vi som har suttit ihop i 3 månader ska skiljas åt i 8 veckor.


Den här videon fastnade jag för.. Så vacker & vilken kreativitet!


Pyssel från idag..

Målade kulor för "jul-stylingen" av skolan.


Projekt "designa-byrån"..

Malung

I fredags hade vi jul-skyltningen i Malung som gick superbra! Elisabeth som är ägaren av hälsokraft-butiken var hur trevlig & hjälpsam som helst! Sen bar det av till Leksand för att senare dra hem till Västerås i snö-kaoset & nu är jag tillbaka i Leksand efter en mysig helg i Västerås.

Före..



Efter..




Sen en "maffig" bulle på det!

Selectedstyle

Igår åkte jag & Jossan till Borlänge för att jul-skylta i "selectedstyle" butikens skyltfönster. Jossans vän Matilda som går andra året här vid Entrepreprenösskolan med inriktning handel, är just nu på LIA i den butiken & behövde en hjälpande hand. Klart som tusan vi ville hjälpa till!

Idag har vi fått lyssna på 2 deko-tjejer som går i tvåan här på skolan, som har haft sin LIA på IKEA i Japan. Det är ganska mycket som skiljer sig mellan IKEA i Japan & IKEA här i Sverige. Bla så serveras det friterade köttbullar med pommes på IKEA i Japan, inte OK!

Före..

Efter..

Bilderna från skyltningen blev inte bra eftersom jag fotade mitt på dagen när det reflekterade sig som mest men det får duga så länge..

confused

Vaknade upp i morse & var helt säker på att det var söndag, igår vaknade jag upp förvirrad & trodde att jag var i Västerås. Vi har haft skiss & perspektiv-lektioner 3 lördagar på raken vilket betyder att vi var varit i skolan 18 dagar av 21 dagar. Vi har alltså varit lediga 3 dagar på 3 veckor.

Nu ska jag plugga på projekt-provet vi har imorgon.

Så här ser mitt andra hem ut..









Nära till skolan & parkering

Harry potter

Jag & Natalie drog på bio denna fredag kväll. "Harry Potter and the deathly hallows" blev det, den var ruskigt bra!

Annars har pluggat halva dagen, bara ca 3 veckor kvar till terminens slut nu & tiden går så sjukt fort så det är svårt att hänga med.



Uppgift 3, "visa vem du är med hjälp av skyldockan".

Sthlm

Tillbaka i Leksand efter 2 heldagar i Sthlm med klassen. Vi besökte ett tryckeri, "Intellecta infolog" & fick bla se världens största tryck-maskin.

Vi besökte stylisten Elin Zetterlind Millerud hos Aftonbladet där hon just då gjorde ett reportage till tidningen "Sofis mode", som kommer ut nu på söndag.

Vi besökte & analyserade det nya varuhuset "Bromma blocks". Det var verkligen jätte fint & det var svårt att hitta en skyltning som inte var värd att fota.




Några av "Bromma Blocks" skyltfönster.



Jag & Jossan på "vapiano"


H&Ms skyltfönster på drottninggatan var super-läckra! Synd att det blev fotat med min mobil-kamera.


Sen hamnade vi på "KGB", en rysk kommunist-bar i Sthlm.

Helg

Nu är jag tillbaka i Dalarna & Leksand. Jag klirrade min praktikplats på Åhléns.

Idag har jag varit i Malung med klassen för att förbereda jul-skyltning nästa fredag. Jag ska skylta i hälsokraft-butiken, helt själv & jag hoppas att det kommer bli "Top notch"!






23:58

Jag har sovmorgon imorgon mina vänner, hur skönt som helst. Jag vill passa på att vara uppe sent,läsa en bok & glo serier.. Jag hoppas att jag kommer hem till Västerås i helgen i den här snöstormen.

Förra helgen var inte så trevlig eftersom mamma hamnade på sjukhus med sprucken blindtarm. Lilla mamma.. Jag var mer panik-slagen än vad hon hade ont där ett tag.. Men operationen gick bra & hon blir kvar på sjukhuset några dagar nu..





Här går det undan, första snön kom redan i mitten av oktober..

Insparksveckan

Insparksveckan bestod av massor med aktiviteter, mycket skratt,tävlingar, göra tokiga saker & samla poäng. Vi var gruppen "hästarna".






















Vi kom inte med på prispallen men vi fick stämpeln "häst är bäst på fest".

Tappers

Skyltning i "Tappers" färghandel.

Före..



Efter..



Det andra fönstret, före..


& efter..



Här är andra skyltningar som några i klassen har gjort så fint..


Finally done

Nu är skyltningen äntligen klar! Resultatet blev jätte bra, mycket bättre än hur det såg ut innan. Bra jobbat tjejer! Imorgon ska vi ta en runda på "Noret" för att spana in allas skyltningar & ge feedback. Lägger upp bilder på allt imorgon..



Nu blir det en kopp te och lite läsning sen är det dags för sängen.



The box


Uppdrag "lådorna", där vi fick välja varsin låda utan att få veta dess innehåll & därefter exponera de produkter som fanns innuti. Min grupp exponerade ett Alfons Åberg kit.






From scratch


På begäran av vänner hemifrån som vill se vad jag sysslar med om dagarna & för att påminna mig själv vad jag har åstadkommit så är det dags för lite uppdatering.

Jag bor numera mestadels i Leksand och studerar mitt första år till kommunikatör/dekoratör vid Entreprenörskolan.Utbildningen är väldigt givande & vi jobbar mycket med "skarpa projekt" och riktiga uppdragsgivare för att jobba så nära verkligheten som möjligt.

En kommunikatörs uppgift är att skapa köplust & försäljning genom synintryck. Det handlar om att fånga kundens intresse, skapa en känsla, förstärka en atmosfär m.m. Det är en kort sammanfattning men det handlar om mycket mer än så..

Den här veckan är det skyltningsvecka, så jag & 2 tjejer till från klassen är i en färghandelsbutik som heter "Tappers" & skyltar om deras skyltfönster. Bilder kommer senare..





Vårt första uppdrag - tillsammans med deko 2:orna. Vi blev tilldelade en Ncs-färg,
som vi sedan skulle skapa någonting utav som hade med färgen att göra. Min grupp fick färgen blå!

RSS 2.0